top of page

KULTURDAG 2021

Ja då har vi klarat av årets sommarresa. En annorlunda resa, en resa med egna bilar eller samåk i vissa fall. Vi började dagen kl 08.45 hos Margaretha och Börje Remstam. Deras trädgård går inte att beskriva rättvist med ord, den måste upplevas! Frodigt, läckert och MYCKET! I denna ljuvliga miljö fick vi än en gång ta del av Börjes stora och mångåriga kunskap om att odla jord och alla grödor. Där i lummig och sommarvarm morron kunde vi inta vår medhavda frukost. Tänk att frukost tillsammans med vänner och ljuvlig miljö kan smaka så

underbart gott!

Kl 10.45 startade vi vår bilresa till Hälleforsnäs. Mycket vänligt och trevligt mottagande av representanter för Hälleforsnäs Bygderåd. Bygderådet med Marina i spetsen hade lagt upp programmet för eftermiddan.

Kl 11.30 fick vi sätta oss till bords i Bruksrestaurangen. Restaurangen hade dukat Coronasäkert med 4 pers vid varje bord. Vi hade i förväg fått tala om ifall vi ville äta kött, fisk eller vegetariskt. Och vilken mat! Alla var mer än nöjda med maten!

Grupperingar hade gjorts i förväg vilket innebar att ingen trängsel behövde uppstå. Vi fick guidning i Gjutermuseet och hos konstnärerna.

Även inköp av ostar eller annat smått o gott hos Jùrss mejerier kunde vi göra utöver de i förväg beställda ostbrickorna. Trädgårdsamatörerna fanns på plats i Kolhuset där vi kunde köpa billiga växter.

En VARM promenad över spängerna till vindskyddet med grillplatser och bänkar. Där väntade damerna från Bygderådet med kaffe, te, saft och vatten samt en underbart god kaka till kaffet! Vilken service! Gissa om det smakade bra! Efter kaffet gick färden tillbaka till bruksområdet.

Stort tack till alla er som valde att komma med på denna kulturdag och lika stort tack till Börje och Margaretha för att vi fick komma till er och inte minst stort tack till Hälleforsnäs Bygderåd som möjliggjorde detta besök i Hälleforsnäs!

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page