top of page

Sommarresa till Nyköping

Lördagen den 29 juni äntrade 58 trädgårdsentusiaster Svalbovikens buss för den årligen återkommande sommarresan. Dessutom deltog 6 personer med egna bilar. Vi begåvades med strålande sol hela dagen. Första stoppet gjorde vi vid Snesta Gård i Råby utanför Nyköping. En fantastisk och mycket välskött trädgård på ca 6000 kvm. Träd av olika slag och mycket olika sorters perenna växter stora som mindre och små. Inte minst en imponerande honungsros som doftade ljuvligt. Mycket fint arrangerade stenpartier, fantastiskt vackra klätterrosor och mycket, mycket mera att beundra och vila ögonen på. En hel del växter hittade också nya ägare hos makarna Andersson!

År 2011 utnämndes denna trädgård till Sörmlands vackraste trädgård av Sörmlandsbygdens läsare! Här dukade vi upp vår medhavda frukostkorg och lät oss välsmaka i den värmande sommarsolen. TACK säger vi till makarna Andersson för att vi fick besöka er och er fina trädgård!

Andra stoppet på vår utflykt gjordes hos Åke och Yvonne Pettersson på Blåbärsvägen i Oxelösund. Också en fantastisk trädgård på dryga 900 kvm. Mycket välplanerad och genomtänkt i varje detalj!

Hostor likväl som rhododendron i mängder och variationer. Lite japansk inspiration också med bonsaiklippning av krypväxter. Rogivande damm fick också plats i trädgården.

Mycket inspirerande trädgård! Självklart hittade mängder av plantor nya ägare hos makarna Pettersson. TACK säger vi till makarna Pettersson för att vi fick komma på besök till er och se er fina trädgård!

Nästa stopp blev som planerat lunchrestaurangen Hamnmagasinet i Nyköping. Förbeställning hade gjorts i samförstånd med ansvariga för lunchrestaurangen i mycket god tid innan vårt besök. Dock uppfyllde inte denna lunch våra förväntningar. Alla fick vi sent omsider den mat vi hade beställt i förväg. En smolk i den annars välfyllda glädjebägaren!

Linuddens planskola belägen vid Mellanfjärden 10 km utanför Nyköping blev vårt nästa stopp. En småskalig plantskola med magnolia och rhododendron som specialiteter. Självklart fanns andra rariteter , lökväxter, orkidéer, udda perenner, klängväxter m.m.

Här hittade också många av våra resenärer nya spännande plantor till sina trädgårdar. Vi erbjöds dessutom 10% rabatt när vi handlade växterna. TACK för att vi fick komma och besöka planskolan!

Sista besöket gjorde vi hos makarna Roos och deras Japanska trädgård i Svalsta, ca 1 mil söder om Nyköping. Margaretha och Klas Roos besökte oss i Trädgårdsföreningen på vårt årsmöte i april. Deras trädgård är mycket unik och mycket väl genomtänkt och väldigt japansk med tehus, promenad kring dammen med dess ö! För att inte nämna det mäktig vattenfallet! Mycket trevlig och rogivande trädgård! Bilderna som Klas visade på årsmötet fick vi besanna i deras trädgård. Hos Margaretha o Klas fick vi njuta av kaffe och dopp.

TACK till Margaretha och Klas för att vi fick uppleva er fina trädgård! Hos makarna Roos drog vi vinstlotterna. Många vinster hittade sina vinnare. TUSEN TACK till alla lottköpare! Hoppas att ni har glädje av era vinster!

Trötta, glada och förnöjda satte vi oss i bussen med mycket vällfyllda bagageutrymmen (VÄXTER stora, mindre och små).

TACK för denna resa och gemenskap säger vi från styrelsen! Hoppas vi ses nästa år!

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page