top of page

Ralphs gravöl

Ralphs son Leif hälsade välkomna, och hans fru pratade med ”Ralph”, i form av ett kartongfoto i naturlig storlek. Många andra var också uppe på scenen och berättade om sina erfarenheter med Ralph, och det hade kommit brev från när och fjärran – han var tydligen mycket berest i jobbet. Några av breven läste Leif bara upp, men några fanns även att läsa som storbildsprojektion på skärm. Givetvis nämndes hans stora evenemang för Förstlingen… Och hur han många gånger iklätt sig rollen som Theofron Munktell. Han deltog t o m själv i lördags, i form av en inspelad radiointervju, där han berättade om Munktell och Förstlingen!

Han hade nog gillat tillställningen, med egna favoriträtter, som det lilla välkomsttilltugget mariekex med majonäs och falukorvskiva, öl – förstås - till maten som var en delikat pyttipanna med rödbetor. Och så kaffe med älsklingskakan kokostoppar med choklad.

Leif berättade om när han var på besök på lasarettet och Ralph hade gjort upp en lista åt honom – med överskriften ”Om det går åt helvete”, och där stod hur han i så fall ville ha sin begravning. Sista punkten var Gravöl! Vilket nu är uppfyllt, med många gäster från olika föreningar och företag. Jag tror att han skulle ha varit mycket nöjd!

Hälsningar

Else-Marie

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page