top of page

Besök i Bürgers Växtgård

Klockan 18.00 den 21 augusti 2018 träffades cirka 35 personer hos Per Bürger och hans personal vid Bürgers Växtgård i Köping. Vi välkomnades av Per som berättade om att han tillsammans med sin mamma startade denna handelsträdgård. De tar tillvara och förädlar bland annat gamla lokala äppelsorter för att dessa inte ska dö ut.

Per presenterade en hel del nyheter, bland annat havtorn (hanplanta, honplanta under utveckling) som inte sprider sej. Även ny sort av fläder, ny variant av ölandstok (tätare och lägre) med mera. Vi fick botanisera antingen i grupp eller enskilt i denna underbara växtgård. Mängder av perenner, barrträd både stora och små, bärbuskar, fruktträd, prydnadsträd och buskar. Ja det fanns allt vad man kan behöva för att inreda en trädgård. För just inreda trädgård tryckte Per på. Fika i sommarcaféet, allt till stor belåtenhet för alla. När vi vid 20-tiden bröt upp från en mycket inspirerande kväll hade de allra flesta handlat något med sej att berika sin trädgård med. Stort tack till Per och hans personal! Bilder Else-Marie Olofsson

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page