top of page

Trädgårdsbesök hos Lena Larsson

”I härligt sommarväder fick Trädgårdsföreningen besöka Lena Larssons härliga trädgård den 26 juni. Trädgården ligger i en sluttning, inte alldeles platt, som hos de flesta av oss. Fast Lena tyckte att det fanns nackdelar med det vackra läget – det är inte lätt att hitta en bra plats att sätta ned en trädgårdsmöbel…

Hon har många vackra kombinationer av växter, och en fantastisk växtkraft – vilka stiliga blå drakblommor t ex! Och den doftande valerianan, som blommade ljuvt. För att inte nämna kökslandet! Vackert randigt och frodigt – exempelvis grönkål och svartkål, som egentligen skulle passa lika bra bland blommorna. Och så hade hon något jag aldrig sett förr – amarant. En bladväxt med stora brokiga blad, som faktiskt går att äta. Lite som en spenat-sallad-mangold… Fruktträd har hon förstås också, även persikor.

Eftersom det finns hungriga rådjur även här så har hon satt upp ett el-stängsel runt om grönsakslandet. Och så finns det på flera håll elektriska (solcells-) skrämmor, som ger ifrån sig en ljud- och ljusstöt när man kommer i närheten. De flesta människor hör inte det pipande ljudet, oftast bara yngre personer. Enligt Lena ska det dock vara effektivt mot de våldgästande skogsdjuren.”

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page