Ateljé Maxe

3 Oct 2018

18 medlemmar från Eskilstuna Trädgårdsförening besökte Ateljé Maxe i onsdags den 23 maj. Tomten ligger vackert placerad på en bergknalle just vid Mälarens blå vatten. En förunderligt vacker utsikt över Mälaren från övre delen av tomten.
 

För att ta sig upp på tomten passerar man knallen som är helt täckt med en effektiv marktäckare i form av backtimjan samt en krypen som täcker en stor yta. Det märkliga med enen är att den utgår från en och samma rot. Väl uppe fick vi se en mer plan tomt. Bland annat småväxter i hängrännor, fastsatta på väggen, för att undvika angrepp från snäckor o liknande. I växthuset odlades det vindruvor som man gjorde vin av. Det fanns växter att köpa och egenskapad konst. Besöket avslutades med fika på  bästa utsiktsplatsen.

 

Ralph

 

 

 

Please reload

Aktuellt

Söker "med ljus och lykta" efter att få köpa en planta av dubbel blåsippa.Tacksam för alla tips!I

Kontakta mig på

in9emar@gmail.com

Ingemar Olofsson

Fyllda blåsippor efterlyses

May 4, 2020

1/10
Please reload

Senaste inläggen

January 14, 2020

January 14, 2020

Please reload

Arkiv