Trädgård vi besöker på sommarresan

23 Feb 2018

Här kommer en presentation över Hellströms trädgård i Östervåla som är en av fyra trädgårdar vi ska besöka den 30 juni, på vår sommarresa. Inbjudan kommer inför årsmötet, en väldigt spännande resa, hoppas du vill följa med. Carin Zaric, sekreterare i Eskilstuna Trädgårdsförening.

 

Presentation av vår trädgård.

Vår trädgård var i början en 80- tals trädgård med polyantarosor, ölandstok, Kinesiska enar mm.

En dag fick jag nog, varför skall vi ha rosor som bara dör, kinesiska enar som blir bruna på ändan som man varje år måste klippa bort och tråkig ölandstok, vi tog bort allt och började från början. Det enda som vi har kvar är den förädlade rosenkvitten Crimson Gold. Vi har båda det som yrke.
 

Då jag alltid har varit galen i perenner och haft ansvars område över dem fick det  bli det.

Det har tagit många år att få trädgården som man vill ha den Ibland blir jag less på vissa växter och kastar bort dem, sätter annat i stället. För två år sedan flyttade jag pionerna runt i trädgården jag hade köpt en pion som man inte visste så mycket om den. Blev hela 2 meter bred. Jag får olika manier Gentiana mani, Lilje mani, clematis mani mm. Vill att clematis skall svinga överallt det blir inte riktigt alltid som vill.

Våra grannar kämpar hårt mot sniglarna använder flitigt Singelgift nu har jag knappt sett en snigel på flera år.

 

 Vår trädgård är ingen park utan en blomrik Trädgård att njuta av  för oss insekterna och fåglarna.

 

Enligt besökarna är det en lummig välordnad trädgård.

 

Välkomna Denise och Jean Hellström

 

 

Please reload

Aktuellt

Tiefensee - trevlig utflykt

September 29, 2020

1/10
Please reload

Senaste inläggen

September 29, 2020

September 25, 2020

Please reload

Arkiv
Please reload

Etiketter

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload