Besök i Martinas trädgård

27 av våra medlemmar mötte upp hemma hos Martina von Bothmer i hennes ”Martinas trädgård” på Lundby gård. Ännu en strålande dag för ett trädgårdsbesök. Läs mer och se bilder.

Vi fick se en 1.4 hektar stor trädgård med mycket jobb som väntar. Till gården hör även ett jordbruk. Trots den svåra torkan och konstiga våren ser det ut att bli rekordår för deras Veteodlingar.

Martina och hennes familj flyttade in för nära fyra år sedan och Martina har sedan dess anlagt ett antal rabatter. I en del av trädgården fanns ett stort antal träd som hon ser som sin park.

En bit från parken finns ett stort ihåligt och av ålder söndervärkt träd. En härlig lönn. Kanske så gammalt som en lönn kan bli, 150-175 år. Vi såg ännu ett märkligt träd. En ädelsyren vars rotsystem vred sig i sina plågor ovan mark . Men tack vare fin beskärning av Martina så lever syrenen upp igen. Dahlior är aldrig fel och då de visar sig från sin blommande sida och i stort antal då är det en skön syn för ögat. Väl man gick från Dahliarabatten fick man se upp så man inte trampade sönder styvmorsviolerna som växte så fint i grusgången. Fika och en titt på Martinas mamma, Ilse-Marie Hattenhauers, tavlor fick avsluta besöket.

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.