top of page

Besök på AMA Stadsodling


Trots arbetsdag blev vi 36 besökande från vår trädgårdsförening. Vi fick vara med om en underbar förmiddag vad gäller både väder, mottagande, guidning, mängden av växter samt skönheten i att se grönsakerna, blommorna och barnens egen trädgård. Fler bilder.

Vi delades upp i två grupper, där Görel Johansson respektive Kristina Kjörneberg tog var sin grupp.

De guidade oss runt i de båda avdelningarna. En alldeles egen för förskolebarnen, som lärde sig känna igen både gödsel, frön, växande plantor samt att skörda då det var klart för skörd.

Den andra sidans enorma mängd av både höga och låga odlingslådor, där man hade blommor och grönsaksodling. Det gödsel som användes var lite urin men mest biokol som räckte i ca sju år innan nytt behövdes.

En mindre del var privatodlad, allt det övriga odlades mest för förskolebarnen och levererades till deras kök och matsalar.

Dock fick allmänheten komma några gånger per säsong och köpa blommor och grönt. Görel och Kristina och deras personal står i begrepp att bygga fler odlingslådor till nästkommande säsonger, så populär har odlingen blivit.

Vi tackar för den fina och kunniga guidningen som vi fick oss till del.

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page