top of page

Resan till Södertälje

Vi startade vår färd nio på förmiddagen i stekande sol. Det blev en varm och påfrestande dag för oss alla 39 medlemmar. Fler bilder av Else-Marie Olofsson.

Vår chaufför litade på GPS så att det blev små vingliga turer i Södertälje innan vi kom fram till den stora kyrkogården som ”Villa Klarbäret” låg vid. Från början en ordinär tomt på ca 1300 m2 med stor gräsmatta och fem fullvuxna äppleträd. När så Carita och Bertel Nordén tog över förvandlade de tomten ganska snart till en kvarts gräsklippning i stället för en timmes samt det blev bara tre äppleträd kvar.

Men vartefter åren gick blev det så fullt med unika träd så nu går man under träd och pergolor på stor del av tomten. Perenner fanns utplacerade i öar, det fanns både små torrväxtpartier, ”fält” med stora och mycket vackra vallmo. Eftersom paret Carita och Bertel ofta visade upp sin trädgård fanns det gått om sittgrupper, spridda så man kunde njuta vårt medhavda fika i skugga eller sol.

Vi fortsatte vår resa till Tore Källbergets museum. Nu stod solen högt och stekte väl så mycket.

Vi fick en information om 1800-tals museet som består av en mängd gamla hus som ligger så placerade att de bildar bland annat ett torg och smågator á la Elsa Beskow. Vi åt linssoppa med smörgås till lunch och avslutade med kaffe. Därefter blev det rundvandring på egen hand.

Återfärden la vi en timme tidigare på grund av värmen. På hemvägen stannade vi nära Brännevad utefter gamla Strängnäsvägen på Odlarglädjens handelsträdgård. Det handlades med liv och lust och kön vid kassaapparaten blev lång. Hemma igen i god tid efter en mycket varm, men givande dag.

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page