top of page

Bibliotekets Gröna lördag

Eskilstuna Trädgårdsföreningen var med på Bibliotekets Gröna Lördag den 29 april, med ett stånd. Nille, Britta Hoppe och jag deltog. Sedan hade kommunen en tjej som pratade om återbruk till bilder, och kommunen hade även ett stånd för information om cykling, där man även kunde prova en elcykel. De delade ut cykelkartor och sadelskydd och hade en liten tripspromenad också.

Vårt deltagande bestod i att vi hade ett bord med diverse info-material om främst balkongodling men även om bl a kryddväxter och växter som renar luften inomhus, information om Trädgårdsföreningen, en tipsrad om balkonger, några tomatplantor i ”återvinningskrukor” (mest mjölkpaket), lite trädgårdslitteratur, några blad om giftfri bekämpning av t ex fruktflugor och bladlöss. 100-årsboken var ju också med. Och två bildspel – ett kort med bilder av växter för balkonger och andra urnor, som stod på bordet och gick runt hela tiden, och så ett längre ”Året runt i vår trädgård”, som Nille pratade till kl 14.00, och där bilderna visades på storbildsteve.

Det var inga mängder med folk, men som vanligt kom de ju i klungor… Många trevliga trädgårdssamtal blev det i alla fall!

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page