top of page

Bussresa till Stockholm


Bilden är tagen av Else-Marie och ​Nils Bertil Olofsson fler finns under bussresa Stockholm.

Stockholm med omnejd var Eskilstuna Trädgårdsföreningens resmål lördagen den 11 juni.

Vi startade med nästan full buss vår resa till Upplands Väsby. Ett äldre villaområde var målet för oss där Sanda Cottage fanns. Veronica och Stefan tog emot oss. Tomten har på 8 år förvandlats från en ordinär villatomt med gräsmatta och några bärbuskar till en mycket sevärd kuperad visningsträdgård. Där fanns både en liten grönsaksodling, unika växter och överfullt med planteringar. Hönsen trivdes bra i sin stora bur.

Vi drack vårt medhavda kaffe på plats innan vi for till vårt nästa mål som var Bergianska trädgården. Vi såg både örtagården där det fanns en hel del läkemedelsväxter, som de japanska och italienska trädgårdarna, ängsmarken och mycket mer. För en extra kostnad kunde man besöka Edvard Anderssons växthus och Viktoriahuset. Den utsökta lunchen serverades i Gamla Orangeriet.

Vår färd gick så vidare till Tullinge där Villa Torvan fanns i omedelbar närhet till ett stort sandtag. I det gamla villaområdet bestod jorden näst intill av bara sand och därför fick villaägaren Pia bygga bland annat. vattenbäddar och torvblockspartier för växterna. Här fanns en mängd ovanliga träd, buskar och blommor. Tomten var läckert kuperad och lummig. Vi hade möjlighet att köpa både växter och växtstöd.

Innan vi satte kurs hemåt drog Stig-Olof och Anki igång med lotteriet. Vinster var både under resan inköpta växter som paket inslagna och skänkta av Anki. Vi anlände Eskilstuna strax efter klockan 19.00, ganska så trötta efter en mycket välordnad och trevlig dag.

Aktuellt
Senaste inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.
bottom of page