top of page

Bussresa till Uppland den 30 juni 2018

Håbo buss från sidan Iris och Rolf
Håbo buss från sidan Iris och Rolf

press to zoom
Lövåsa Ingång
Lövåsa Ingång

press to zoom
Silver många sorter i stenskravel
Silver många sorter i stenskravel

press to zoom
Håbo buss från sidan Iris och Rolf
Håbo buss från sidan Iris och Rolf

press to zoom
1/39

Bilderna är tagna av Else-Marie Olofsson.
 

Vår första anhalt blev utanför Enköping där vi hade förmånen att få besöka två fantastiska trädgårdar på adressen Härnevi Rotbrunna.

Deltagarna fick välja vilken trädgård de ville besöka först. Else-Marie Olofsson som tagit de fina bilderna, började sin rundvandring på Lövåsa som är en 2000 kvm stor trädgård där färg och form spelar huvudrollen. Växthus med köksträdgård i en gammal stenruin, skugglund, 30-tal rosor, pioner, magnolia, många små träd och mycket perenner.

När Pias trädgård skulle besökas var det en kort promenad på en smal stig mellan trädgårdarna. Det är en lummig trädgård med mycket perenner, rosor, ormbunkar och gräs. Det finns också en damm med guldfiskar samt höns och bin. Deltagarna tog sin frukost med medhavt kaffe i den trädgård som de ville.

 

Sen åkte vi vidare mot Café Ulva Kvarn utanför Uppsala där vi åt lunch, alla hade tidigare beställt vilket alternativ man ville ha. Jag hade beställt ugnsbakad lax med kokt potatis och en kall sås, maten var väldigt god och det var fin service. Sen var det fri tid att titta i de olika affärerna.

Resan fortsatte mot Hellströms trädgård i Östervåla. En lummig artrik trädgård med både vanliga och ovanliga växter, med blomning från vår till sen höst. Växterna är placerade efter bladform och färg för att få kontrast och att ge mer liv åt rabatterna. Växthus för grönsaker och liten trädgårdsdamm. Många spännande plantor fanns att köpa. Vi fikade med hembakt kaka med blåbär.

Vi avslutade resan hos Kjell och Anna-Karin Silver i Örbyhus. En väldigt spännande trädgård på 5000 kvadratmeter, de har över tusen olika slags träd och buskar på friland som normalt inte brukar vara härdiga. Trädgården presenteras på vårt årsmöte. Det fanns lite spännande sticklingar att köpa. Innan vi åkte därifrån var det dragning i lotteriet som sålts på bussen.

Sedan gick resan hem och vi var hemma i god tid före 20.00 som beräknat.

Carin Zaric

bottom of page