top of page

Besök på Gunnarsbo

Lördag 17 augusti besökte 35 trädgårdsentusiaster från vår förening Gunnarsbo Blommor & Grönt i Skravsta. En lagom varm dag för ett underbart besök. Mari Holmberg välkomnade oss till sitt paradis med allt vad en handelsträdgård tillhör.

Mari har drivit denna handelsträdgård endast 4 år. Hon har fem växthus där hon driver upp plantor för kommande säsong och även planterat ett flertal olika gurksorter, likaså ett flertal olika tomatsorter och för att inte nämna physalis! Stora, härliga och frodiga plantor med lika stora och härliga frukter! Wow!

Här fick vi njuta av härliga sommarblomster i form av rudbeckior, zinnia och många många olika härliga sommarblommor.

Mari berättade att hon inte hade så mycket kvar att sälja i form av perenna växter men se det fanns mycket att välja på! Många av de fina perenna plantorna fann snabbt nya ägare.


Mari berättade också om sina framtidsplaner för handelsträdgården, hon vill framförallt rusta ett av gårdens hus för att öppna café för alla besökare.

Kan nämna att Mari är ensam i verksamheten med allt vad det innebär i form av arbete och passande av de olika växternas behov av skötsel och omvårdnad. Utöver handelsträdgården arbetar Mari i Eskilstuna som utbildare av tyngre fordonstekniker!

Mari har nyligen fyllt 40 år och firade det med att sälja alla perenna växter för 40 kronor per planta oavsett tidigare pris.


STORT TACK Mari för att vi fick komma till ditt paradis och GRATTIS på 40-årsdagen i efterskott!

bottom of page