top of page

Martinas trädgård i Malmköping

Bilderna är tagna av Ralph Angestam och Else-Marie Olofsson.
 

27 av våra medlemmar mötte upp hemma hos Martina von Bothmer i hennes ”Martinas trädgård” på Lundby gård. Ännu en strålande dag för ett trädgårdsbesök.

Vi fick se en 1.4 hektar stor trädgård med mycket jobb som väntar. Till gården hör även ett jordbruk. Trots den svåra torkan och konstiga våren ser det ut att bli rekordår för deras Veteodlingar.
 

Martina och hennes familj flyttade in för nära fyra år sedan och Martina har sedan dess anlagt ett antal rabatter. I en del av trädgården fanns ett stort antal träd som hon ser som sin park.
 

En bit från parken finns ett stort ihåligt och av ålder söndervärkt träd. En härlig lönn. Kanske så gammalt som en lönn kan bli, 150-175 år. Vi såg ännu ett märkligt träd. En ädelsyren vars rotsystem vred sig i sina plågor ovan mark .

Men tack vare fin beskärning av Martina så lever syrenen upp igen. Dahlior är aldrig fel och då de visar sig från sin blommande sida och i stort antal då är det en skön syn för ögat. Näl man gick från Dahliarabatten fick man se upp så man inte trampade sönder styvmorsviolerna som växte så fint i grusgången. Fika och en titt på Martinas mamma, Ilse-Marie Hattenhauers, tavlor fick avsluta besöket.


Ralph Angestam

bottom of page