top of page

Besök i Fräkentorp

Bilder Else-Marie Olofsson

10 augusti 2019 klockan 14 samlades en mindre medlemsskara från trädgårdsföreningen hos Barbro och Anders Noré i Fräkentorp utanför Malmköping. Endast 10 personer från föreningen mötte upp till besöket. Ett särskilt STORT TACK till er som kom! Lagom som vi anlände till Barbro och Anders upphörde det strilande regnet och under de timmar vi tillbringade där var det uppehåll och t o m solen tittade fram. Regnet började igen när vi lämnade Fräkentorp vid 16.30 tiden.


Barbros och Anders trädgård är ca 6000 kvadratmeter och är främst inriktade på matodling. Potatis, lök, rödbetor, palsternackor, selleri, sparris, jordgubbar, hallon, tomater, gurkor m.m.m.m! PUH! Det var i stora mängder! Barbro berättade att de är självförsörjande på grönsaker och rotfrukter! Självklart fanns växthus också. 

 
Självklart finns en blomstrande fägring också! Rosor, många rosor! Pioner och många, många andra växter, stora som mindre och små!


Dessutom ett stort persikoträd intill husväggen med stora frukter på!
Anders specialité – bikupor! 2 kupor fanns lagom tillgängliga för bina. Varje samhälle omfattar ca 5-6000 bin! Imponerande!


Dessutom fick vi nyfikna blickar på oss, ett antal kvigor som betade på ängen intill undrade säkert vad vi var för filurer som vandrade runt på tomten!
Vi avslutade vårt besök med det medhavda fikat i bersån. Diskussioner och utbyte av erfarenheter. Och inte minst – många glada skratt!


STORT TACK Barbro och Anders för att vi fick komma till er fina trädgård!

//Gunnevi

bottom of page