top of page

Trädgårdsbesök hos Lena Larsson

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

Bilderna är tagna av Else-Marie Olofsson.
 

”I härligt sommarväder fick Trädgårdsföreningen besöka Lena Larssons härliga trädgård den 26 juni. Trädgården ligger i en sluttning, inte alldeles platt, som hos de flesta av oss. Fast Lena tyckte att det fanns nackdelar med det vackra läget – det är inte lätt att hitta en bra plats att sätta ned en trädgårdsmöbel…

 

Hon har många vackra kombinationer av växter, och en fantastisk växtkraft – vilka stiliga blå drakblommor t ex! Och den doftande valerianan, som blommade ljuvt. För att inte nämna kökslandet! Vackert randigt och frodigt – exempelvis grönkål och svartkål, som egentligen skulle passa lika bra bland blommorna. Och så hade hon något jag aldrig sett förr – amarant. En bladväxt med stora brokiga blad, som faktiskt går att äta. Lite som en spenat-sallad-mangold… Fruktträd har hon förstås också, även persikor.

 

Eftersom det finns hungriga rådjur även här så har hon satt upp ett el-stängsel runt om grönsakslandet. Och så finns det på flera håll elektriska (solcells-) skrämmor, som ger ifrån sig en ljud- och ljusstöt när man kommer i närheten. De flesta människor hör inte det pipande ljudet, oftast bara yngre personer. Enligt Lena ska det dock vara effektivt mot de våldgästande skogsdjuren.”

Else-Marie Olofsson

bottom of page