top of page

Besök i Cris och Anders trädgård, Kvicksund

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

Bilderna är tagna av Else-Marie Olofsson.
 

Den 14 juni gjorde Trädgårdsföreningen ett trädgårdsbesök i Kvicksund, hos Ann-Christine och Anders Falk. De kommer även att vara med i Tusen Trädgårdar, för första gången i år, så då finns en ny chans för dem som inte hade möjlighet i torsdags att få titta på en riktigt fin trädgård.

 

Trädgården är 2.500 kvm stor, och där fanns träd, perenner, kryddor, gräs av olika slag, frukt, bär och rosor i mängd – över 30 sorter! Även berg i dagen, med stora stenar. De hade dessutom möjlighet att vattna, denna hypertorra sommar, eftersom de hade tillgång till sjövatten direkt från Mälaren. Så de rotvattnade och hade väldigt fina och fräscha växter.

 

Som det är ganska vanligt i trädgårdsintresserade familjer hade de delat upp skötseln – och kanske intresset – emellan sig – Anders Falk var mycket intresserad av träd och buskar medan Ann-Christine hade anlagt rosariet och rabatterna. På den torra solsidan fanns en mindre variant av Enköpings blå stäppsalvia/nepeta-bäck, omgiven av vackra gräs. Och det fanns lite ovanligare träd och buskar som kopparlönn, strimlönn och gulbladigt korstörne. Persikor mot söderväggen. Många fågelholkar fanns det, guldfiskar i dammen och två gulliga västgötaspetsar. Ja, det fanns mycket att se!

 

"Vi tackar för en mycket trevlig visning!”

Else-Marie Olofsson

bottom of page