Martin Hedberg, meteorolog och klimatföreläsare

Föreläsning med Martin Hedberg, meteorolog och klimatföreläsare på Café Planet, Eskilstuna Stadsbibliotek, tisdagen den 12 mars, klockan 18.00 - 20.00. En kväll med meteorologen Martin Hedberg om hur vi människor påverkas av klimatet - och hur vi påverkat det. Martin Hedberg delar med sig av de senaste vetenskapliga rönen när det gäller klimatförändringarna och förklarar på ett pedagogiskt sätt hur klimat och människa hänger ihop. Föreläsningen är gratis. Efter föreläsningen blir det en minimässa med lokal klimataktörer. Carinas Café håller öppet till 19.30. Förbeställ gärna fikat på tel. 070-685 10 66. Ett arrangemang i samarbete med Eskilstuna Stadsbibliotek, Eskilstuna Stadsmuseum, Es

Ralphs gravöl

Ralphs son Leif hälsade välkomna, och hans fru pratade med ”Ralph”, i form av ett kartongfoto i naturlig storlek. Många andra var också uppe på scenen och berättade om sina erfarenheter med Ralph, och det hade kommit brev från när och fjärran – han var tydligen mycket berest i jobbet. Några av breven läste Leif bara upp, men några fanns även att läsa som storbildsprojektion på skärm. Givetvis nämndes hans stora evenemang för Förstlingen… Och hur han många gånger iklätt sig rollen som Theofron Munktell. Han deltog t o m själv i lördags, i form av en inspelad radiointervju, där han berättade om Munktell och Förstlingen! Han hade nog gillat tillställningen, med egna favoriträtter, som det lilla

Cirkel om att "Skörda regnvatten"

Den 24 april startar en cirkel i ämnet "Skörda regnvatten", cirkelledare är Gunnevi Brådd och Rolf Rehnholm. Boken "Skörda regnvatten" ingår i cirkeln och det är priset på boken som är kostnaden. Är du intresserad anmäl dig snarast till Studiefrämjandet https://www.studieframjandet.se/sormlands-lan/kontakt/ eftersom det endast finns tolv platser. Övriga datum som cirkeln kommer att hållas är den 2 maj, 8 maj, 15 maj, 22 maj och 29 maj.

Föreläsning "Skörda Regnvatten"

Torsdagen den 28 februari, klockan 18.30 i Studiefrämjandets lokaler före detta Mariakyrkan, Västeråsvägen 90, blir det en föreläsning om att "Skörda regnvatten" författaren till boken är föredragshållare. Ingen föranmälan kostnad 80 kronor.

Mer sorg i styrelsen

Ännu ett sorgligt meddelande till vår förening. Vår styrelseledamot sedan många år, Barbro Lönngren har hastigt lämnat oss!Våra tankar går till hennes söner i deras sorg. Vila i frid Barbro!

Utvalt
Senaste Inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.