Resan till Södertälje

Vi startade vår färd nio på förmiddagen i stekande sol. Det blev en varm och påfrestande dag för oss alla 39 medlemmar. Fler bilder av Else-Marie Olofsson. Vår chaufför litade på GPS så att det blev små vingliga turer i Södertälje innan vi kom fram till den stora kyrkogården som ”Villa Klarbäret” låg vid. Från början en ordinär tomt på ca 1300 m2 med stor gräsmatta och fem fullvuxna äppleträd. När så Carita och Bertel Nordén tog över förvandlade de tomten ganska snart till en kvarts gräsklippning i stället för en timmes samt det blev bara tre äppleträd kvar. Men vartefter åren gick blev det så fullt med unika träd så nu går man under träd och pergolor på stor del av tomten. Perenner fanns ut

Trädgårdsbesök i Skogstorp

En mycket skön och solig kväll i en underbar trädgård blev det för våra medlemmar då vi besökte Ingrid och Kjell Hoffers trädgård i Skogstorp. Se fler bilder Ett drygt 40-tal kom för att bese deras trädgård som är mycket variationsrik och med en stor mängd växter varav många är unika. Mellan de fint uppbyggda växtöarna går gångar så man lätt kan komma runt planteringarna. Ett antal installationer av rostiga lustigheter som ”tallriksuppskjutare” såg vi här och där. Den öppna gräsytan var minimal. Efter rundvandringen avslutades den härliga kvällen med fika och plantköp.

Sommarresa till Södertälje

Lördagen den 17 juni, är det sommarresa till Södertälje, för de som anmält sig. Under dagen blir det trädgårdsbesök hos Carita och Bertel Nordén, Torekällbergets Friluftsmuseum samt Odlarglädjen.

Trädgårdsbesök

Trädgårdsbesök hos Ingrid och Kjell Hoffer, torsdagen den 15 juni, mellan klockan 18.00-20.00, Bäckvägen 8 i Skogstorp. Man kan åka in via allén, mitt emot Ryningsberg. Kaffe och kaka, 20 kronor.

Utvalt
Senaste Inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.