Växtmarknad i Rosenforsparken

I strålande vårsol hade ett 15-tal försäljare mött upp på Rosenfors Parkens vänners plantförsäljardag. Vi i Eskilstuna Trädgårdsförening ställde upp med ett fullproppat bord med växter som blev över från vår egen plantbytardag. Anki, Stefan, Rolf och Ulla vaktade bordet och skötte försäljningen. Under någon timme kom det många besökare. Vi gjorde självklart reklam för vår förening och de som var intresserade fick vår broschyr där både vårt resterande sommarprogram finns med och information om vår förening. Något av det första som såldes (ej av oss) var en fantastiskt blommande stor kaktus. Gott kaffe med dopp fanns att köpa för en billig penning.

Från Köpenhamn

Bilder från den 20 maj då jag var i Köpenhamn, kungliga botaniska trädgården. Stort tropikhus, flyglar med kaktusar. Lite försäljning. Gratis inträde. Helt fantastiskt.

Publik till Bytt är bytt 9 juni

Vi har bestämt att vi ska vara med i publiken till Bytt är bytt den 9 juni, samling i Stockholm klockan 12.45 och inspelning börjar 13.30. Försöker ordna samåkning om det fungerar. Är du intresserad att vara med hör av dig senast tisdag kväll den 23 maj, så vi kan boka biljetter. Deltagandet är gratis, transporten står man för själv.

Plantbytardag

Eskilstuna Trädgårdsförening hade plantbytardag den 20 maj hos Anki och Stefan Eriksson i Svista/Rosenhult. Ett 40-tal medlemmar mötte upp denna soliga dag, med eller utan plantor för byten. Plantor av olika sorter fann nya ägare. Anki o Stefan tillsammans med döttrarna hade dukat upp fika med rejäl pajbuffé. Mycket trevligt och gott! Anki hade dessutom ordnat med tipspromenad med ett utomordentligt trädgårdstema. Besökarna fick en trevlig rundvandring i den genomtänkta trädgården. Givetvis utbyttes trädgårdserfarenheter mellan besökarna.

Publik till Bytt är bytt

Hej alla trädgårdsvänner, vi har fått en inbjudan att vara publik då TV- programmet ”Bytt är Bytt” skall spelas in för TV4 I programmet skall de tävlande lista ut värdet på spektakulära antikviteter och de tävlande måste fatta stora beslut. Tar de rätt beslut kan de gå hem en halv miljon rikare, väljer de fel kan vinsten bli endast femhundra kronor. Deltagandet är gratis, transporten står man för själv. De dagar som finns att välja på är fredag 2 juni, onsdag 7 juni, fredag 9 juni, söndag 11 juni, tisdag 13 juni samt torsdag 15 juni. Vi går som grupp genom föreningen. Är intresset stort för en dag kan man kanske ordna buss. Är du intresserad skriv till carin.zaric@eskilstuna.sap.se

Plantbytardag

Lördagen den 20 maj, mellan klockan 11.00-13.00 är det plantbytardag hos Anki och Stefan Eriksson, Svista/Rosenhult. Det serveras pajbuffé med kaffe för 30 kronor per person, tipspromenad.

Information på Årby bibliotek

Den 8 maj gav Eskilstuna Trädgårdsförening allmän information om odling av både grönsaker, perenner och buskar. Förutom ansvariga för den odlingsförening som sköter några odlingslådor i Årby deltog även lägenhetsinnehavare och villaägare. Informations/frågestunden avslutades med en titt på några av de odlingslådor som skall förnyas. Bild i PDF

Platser kvar till sommarresan

Här kommer lite information från Gunnevi Bråd som är vår kassör. Anmäl dig till sommarresan snarast det finns några platser kvar, se program. Påminnelse till dig få som inte har betalt din medlemsavgift på 125 kronor, gör det så snart som möjligt, senaste den 30 juni.

Bibliotekets Gröna lördag

Eskilstuna Trädgårdsföreningen var med på Bibliotekets Gröna Lördag den 29 april, med ett stånd. Nille, Britta Hoppe och jag deltog. Sedan hade kommunen en tjej som pratade om återbruk till bilder, och kommunen hade även ett stånd för information om cykling, där man även kunde prova en elcykel. De delade ut cykelkartor och sadelskydd och hade en liten tripspromenad också. Vårt deltagande bestod i att vi hade ett bord med diverse info-material om främst balkongodling men även om bl a kryddväxter och växter som renar luften inomhus, information om Trädgårdsföreningen, en tipsrad om balkonger, några tomatplantor i ”återvinningskrukor” (mest mjölkpaket), lite trädgårdslitteratur, några blad om g

Utvalt
Senaste Inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.