Ordförande har ordet

Tack för det här året alla trädgårdsvänner. Vi har haft det fint tillsammans. Vi i styrelsen fortsätter dock ännu en tid med planering inför nästa år och så har ni möjlighet att anmäla er till de kurser vi presenterat. Har ni funderingar eller önskemål hör av er till hemsidan eller direkt till någon av oss styrelsen. Hösten är kommen hör stormarna gny! Svanen tar avsked och svalorna fly. Blomman har bäddat i mossan sin grav, vågorna brusa på villande hav. Näcken mot klippan guldharpan slår, skogsbruden fäller sitt grönskande hår. Text o musik: Dahlgren/Uddén Ralph

Kurser i Täckodling och Pilflätning

Kurser som hålls i höst i samarbete mellan Studiefrämjandet och föreningen. Kurs i Täckodling börjar 22 oktober klockan 10.00 - 14.00, fem träffar. Anmälningar senast 15 oktober. Kursledare: Börje Remstam. Pris 880 kronor, inklusive kurslitteratur. Kurs i Pilflätning med start 29 oktober klockan 10.00 - 13.00. Anmälningar senast 18 oktober. Kursledare: trädgårdsmästare Peder Strådahl. Plats Valla handelsträdgård, Valla Pris 400 kronor, inklusive material och fika. Anmälningar direkt till www.studiefrämjandet.se/sormland eller till Lena 016-15 93 23 eller lena.wistrand@studieframjandet.se.

Höstmöte

Rapport från Höstmötet den 6 oktober 2016 kl 19.00 i Studiefrämjandets lokaler, f d Mariakyrkan, Västeråsvägen 30 i Eskilstuna. Ett 70-tal medlemmar hade mött upp vilket är ett rekord! Roligt! Efter en kort introduktion av ordföranden Ralph Angestam informerade Lena Wistrand om de kurser som hålls i höst i samarbete mellan Studiefrämjandet och föreningen. Kurs i Täckodling börjar 22 oktober kl 10 - 14, fem träffar. Anmälningar senast 15 oktober. Kursledare: Börje Remstam. Pris 880 kr inkl kurslitteratur. Kurs i Pilflätning med start 29 okt kl 10-13. Anmälningar senast 18 oktober. Kursledare: trädgårdsmästare Peder Strådahl. Plats Valla handelsträdgård, Valla Anmälningar direkt till www.stu

Bilder från höstmötet

Jag tog inte många bilder ikväll, men några blev det. Bladrosetten fotade jag för att Lena Wistrand på Studiefrämjandet undrade om någon kunde tala om vad det var för växt, och jag tyckte mig svagt känna igen bladen, men kom inte på vad det var, men kollade på nätet och gissar på Robinia. En med Ralph Angestam, bredvid en fladdermusholk - som han f ö köpte. En prislista fotade jag också, om någon vill veta ungefär hur mycket insektsholkar/fladdermusholkar kostar, om man skulle vilja skicka efter. En bild på Gunnevi finns det när hon diskuterar holkar med Stig Alby.

Höstmöte med Kristina Simonsson

Höstmötet hålls torsdagen den 6 oktober klockan 19.00 i Studiefrämjandets lokaler på Västeråsvägen 30 i Eskilstuna – f d Mariakyrkan. Vi inleder med en kort återblick på våra besök i medlemsträdgårdar samt årets resa till Stockholm. Kvällens program fortsätter med ett föredrag av Kristina Simonsson, som är ordförande i Trädgårdsamatörerna, där hon berättar fängslande om vikten av pollinering. Hennes sambo Stig Aby visar olika så kallade insektshotell som vi får möjlighet att köpa. Under kaffepausen kommer vi att dra på lotterierna.

Utvalt
Senaste Inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.