Bilder från liekursen

Christer Boethius Lärare Monica Eriksson slipar en lie. Ralph Angestam och Monica Eriksson samarbetar.

Vinnare från Trädgårdsmässan

Här kommer förstapristagarna i idéträdgårdarna och balkongutställningarna. Astrid Lindgrens Näs vann bland trädgårdarna ”Näcken flyttar in” hette vinnande bidrag i balkongtävlingen.

Tips på miniodling.

Jag tog en liten pall, vände den på högkant och skruvade fast en bräda under varje ben. Facken fodrade jag med plast och målade alltihop med rödfärg. Perfekt på en liten balkong.

Liekursen har startat, deltagare saknas till jordkursen

Hej på er alla. Igår startade liekursen under Stig-Olofs ledning med hjälp av Krister Boëthius som sakkunnig. Jag nämnde då i förbigående att jordkursen som skall starta den 30 april troligen ej kommer att genomföras. I går em. var det bara två anmälda till kursen hos Studiefrämjandet. Jag är den ene av de två. Vi måste vara min 15 för att kunna köra kursen. På fredag tar vi (Lena och jag) beslut om att ej genomföra kursen. Men har det helt plötsligt kommit in fler anmälningar upp till 15 så kommer ju saken i ett annat läge. Jag förstod att intresse fanns även bland liefolket. Men OBS! Anmälan måste gå till Studiefrämjandet som det står i utannonseringen. Betala inte in nåt förrän vi vet att

Torse Plantskola och Plantshop

Jag har fått kontakt med en plantshop, där vi får 10% rabatt eftersom vi har en länk till deras sida under rabatter och under trädgårdslänkar. Om plantskolan och shopen Vi som driver plantshop, plantskola och visningsträdgård i Torserud heter Izabella & Ingemar Pettersson. Vi är två glada, nyblivna pensionärer som alltid måste ha något att göra:-) Vi hade visningsträdgård i flera år och det blev naturligt för oss att senare även öppna plantskolan.

Julrosor hos Else-Marie

Nu är det ju full säsong för alla härliga julrosor. Ett bra sätt att kunna beundra dem, är ju att lägga dem som näckrosor i en skål!

Vinn två fribiljetter

Vill du vinna två fribiljetter till mässan Nordiska trädgårdar? På lördag, 16 april, kan du i så fall komma till Studiefrämjandets tält på Bygga/bo-mässan i Flen och delta i vår tipstävling. Fribiljetterna är första pris i tävlingen. Vi står utanför hallen, vid entrén. Välkomna!

Föreningsnotis årsmötet

Eskilstuna Trädgårdsförening hade sitt ordinarie årsmöte torsdagen den 7 april 2016 i Studiefrämjandets lokaler, f d Mariakyrkan, tack vare sitt nyligen etablerade samarbete med denna organisation. Ett drygt 50-tal nya och gamla medlemmar mötte upp. Ordföranden Ralph Angestam hälsade alla välkomna. Han liksom sekreteraren Barbro Billing kvarstår i styrelsen ytterligare ett år. Kassören, Gunnevi Brådd, och övriga i styrelsen omvaldes på två år då deras mandat gått ut. Detsamma gäller suppleanter och revisorer. I samband med årsmötet presenterades föreningens nya hemsida av Hugo Blomqvist som tillsammans med Else-Marie Olofsson skapat den. Den mottogs med applåder och alla är välkomna att gå

Välkommen till årsmötet

En presentation av vår nya hemsida görs av Hugo Blomqvist. Kom gärna med synpunkter om du saknar något.

Utvalt
Senaste Inläggen
Arkiv
Etiketter
Inga taggar än.